Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Депутат поставив під сумнів законність будівництва на Виноградарі

03.07.2020

3м2 Редактор

Головного архітектора Києва Олександра Свистунова попросили перевірити законність будівництва в Подільському районі, пише КиївВласть.

«До мене, як до депутата Київської міської ради, постійно звертаються жителі житлових масивів Виноградар і Синєозерний з приводу можливого будівництва на вул. Георгія Гонгадзе, 9-Б у Подільському районі Києва. Кияни стурбовані і категорично проти будівництва житлового будинку на цій території», — йдеться у зверненні депутата Олексія Окопного (фракція «Солідарність»).

За інформацією Окопного, вказана земельна ділянка площею 0,27 га розташований поруч з лісової смугою і парком «Синєозерний» і має цільове призначення — для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

На його депутатське звернення від 27 травня 2020 року в Департаменті земельних ресурсів КМДА відповіли, що ця земельна ділянка знаходиться в оренді ТОВ «Каштанове місто», а продовження терміну оренди зазначена компанія домоглася через судове рішення, а не після рішення Київради.

Окопний повідомив, що в травні 2020 року в реєстрі дозвільних документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України з’явилося дозвіл на будівельні роботи об’єкта в категорії зі значними наслідками за цією адресою, оформлене на основі виписки з реєстру права власності.

Депутат нагадав, що проектна та дозвільна документація на будівництво об’єктів в Києві узгоджується відповідно до Правил благоустрою Києва, затвердженими рішенням Київради від 25 грудня 2008 року № 1051/1051.

Окопний підкреслив, що в 2017 році під час громадського обговорення проекту детального плану території (ДПТ) в межах просп. Правди, вул. Газопровідної, проспектів Георгія Гонгадзе і Свободи в Подільському районі Києва надійшла значна кількість заяв представників територіальної громади про заборону будь-якого будівництва на цій земельній ділянці. Суспільна напруга навколо даного об’єкта стала одним з головних підстав відправки цього проекту ДПТ на доопрацювання.

«Інформую, що початок будівництва на даній земельній ділянці багатоповерхового житлового будинку призведе до появи на карті столиці ще однієї конфліктної забудови», — зазначив депутат.

На першій ділянці складування відходів полігону ТПВ № 5 встановлюють автоматизовану систему розпилення нейтралізаторів запаху. За словами голови правління ПрАТ Київспецтранс Андрія Грущинського, вона повинна почати працювати вже наприкінці …

Середня ціна в Києві залишилася на рівні травня — 25 100 грн/кв. м, стабільність національної валюти відбилася і на збереженні ціни в доларі також. Що …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024