Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

КМДА дозволила реконструкцію будівель заводу залізобетонних виробів на Куренівці

13.03.2020

3м2 Редактор

Київська міськдержадміністрації (КМДА) видала заводу залізобетонних виробів «Поліськсільбуд» Містобудівні умови і обмеження (МУО) на проектування реконструкції його нежитлових будівель в адміністративно-виробничий комплекс. Будинки знаходяться на просп. Степана Бандери, 11 в Подільсько-Куренівському промрайоні. Реконструкція проводиться відповідно до Детального плану території (ДПТ), розробленим ТОВ «Терра Проджект».

Департамент містобудування та архітектури КМДА своїм наказом від 10 січня 2020 року № 25 видав ТОВ «Завод залізобетонних виробів «Поліськсільбуд» МУО на проектування реконструкції нежитлових будівель під адміністративно-виробничий комплекс по просп. Степана Бандери, 11 в Оболонському районе. Документ був опублікований в реєстрі МУО в кінці лютого.

Згідно з документом, будівлі під реконструкцію перебувають на ділянці площею 2,5082 га (кадастровий номер 8000000000: 78: 122: 0003).

Цільове призначення ділянки – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Функціональне призначення – території адміністративно-ділових, громадських, виробничих та комунально-складських будівель відповідно до Детального плану території (ДПТ) реконструкції промрайона «Подільсько-Куренівський» в межах вулиць Семена Скляренка, Куренівської, пров. Куренівського та просп. Степана Бандери в Оболонському районі Києва (рішення Київради від 24 вересня 2015 року № 45/1948).

ДУО не обмежує висоту майбутнього адміністративно-виробничого комплексу. Зазначається лише, що висота повинна бути визначена проектною документацією відповідно до ДПТ.

Земельна ділянка по просп. Степана Бандери, 11 було передано ТОВ «Завод залізобетонних виробів «Поліськсільбуд» в оренду на 15 років в 2005 році. Землю передали для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих будівель і споруд (рішення Київради від 6 жовтня 2005 року № 161/3625).

ДПТ реконструкції промрайона «Подільсько-Куренівський» охоплює територію 80 га. За даними розробників документа, на цій території розташовані 45 промислових підприємств, з яких працюють лише 11, а інші використовують свої землі під бази і склади.

Згідно ДПТ, Промрайон розділили на три квартали, один з яких, до складу якого територію колишнього склотарного заводу, збираються забудувати соціальним житлом. Сумарна площа соціального житла повинна скласти 180,3 тис. кв м.

У інших кварталах намір провести реконструкцію промислових підприємств зі збільшенням кількості робочих місць з 850 до 8,8 тис. Чоловік.

Крім цього, ДПТ передбачає будівництво школи на 680 учнів та дитячого садка.

Новини компаній Однією з особливостей багатофункціонального житлового комплексу POLARIS Home & Plaza є те, що житлова частина і інфраструктура являють собою єдиний концептуальний комплекс. Так в …

Новини компаній Девелоперська компанія ENSO з березня розпочала продажі другої колекції квартир в житловому кварталі POETICA. Нагадаємо, продаж першої колекції розпочато у 2018 році, наразі продано …

Статьи по теме
Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024

Новини
ДІАМ подала до суду через порушення біля Солом’янського парку

Державна інспекція архітектури та містобудування України звернулася до суду через порушення на обʼєкті за адресою вул. Шаповала, 1-3, де поруч із Солом’янським…

28 / 03 / 2024

Новини
Департамент КМДА заборонив незаконні будівельні роботи на фундаменті старовинного палацу

Нещодавно Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав припис, щодо повного припинення будівельних робіт на вулиці Мазепи, 3-в, де виявили фундамент старовинного палацу XVIII…

28 / 03 / 2024

Новини
На низькому старті: відкрився передпродаж квартир у будинку №5 KRONA PARK II

Новини забудовників KRONA PARK II, один з кращих житлових комплексів Київської області, оголосив відкриття передпродажу квартир у будинку №5.  Першим…

27 / 03 / 2024