Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Кличко повідомив, коли Київ увійде в «червону» зону

21.10.2021

3м2 Редактор

Днями Київ може потрапити до «червоної зони», про це повідомив мер міста Віталій Кличко, відкриваючи сьогоднішнє пленарне засідання Київради.

Так, у п’ятницю, 22 жовтня, Комісія з надзвичайних ситуацій міста може ухвалити рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної зони».

«Ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. За минулу добу в Києві — майже 1200 нових хворих та 39 — смертельних випадків. Вік, тих, хто помер, — від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них — у важкому стані. Тобто, це — пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень», — підкреслив Віталій Кличко.

За словами мера, вже понад 50 відсотків ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш як 63 відсотки.

«Саме тому в п’ятницю відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах „червоної“ зони», — наголосив Віталій Кличко.

Також мер доручив Департаменту охорони здоров’я КМДА активізувати кампанію з вакцинації мешканців Києва. Та закликав депутатів Київради пояснювати киянам необхідність вакцинації.

Мер нагадав, що на сьогодні 98 відсотків госпіталізованих до лікарень міста — не щеплені. І 99 відсотків летальних випадків — це невакциновані пацієнти.

Інфографіка finance.ua

«Сьогодні головне — зберегти здоров’я і життя людей! Не допустити колапсу медичної системи, яка може не впоратися з надто великою кількістю хворих. Ті, хто виступають проти вакцинації та обмежень, потрапивши в лікарню чомусь потім не розказують, що коронавірусу не існує…

Тому вкотре закликаю киян і всіх українців: ідіть і вакцинуйтеся! Давайте будемо свідомими й дбатимемо про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких та людей навколо!» — наголосив Віталій Кличко.

Майже 20 млн грн із обласного бюджету отримають громади Київщини для забезпечення стабільного опалювального сезону цього року. Прo це в себе на сторінці в мережі Facebook повідомив очільник Київської ОДА …

За даними статистики ЛУН Місто станом на 1 жовтня середня вартість квадратного метра в новобудовах передмістя Києва становила 19 500 грн, що на 500 грн більше за …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024