Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

На Майдані знову роблять надбудову на історічний будівлі

23.07.2021

3м2 Редактор

На історичній будівлі, що виходить своїм фасадом на Майдан Незалежності, почали зводити другу надбудову на даху. Місцеві жителі просять перевірити законність будівництва і вжити заходів для відновлення естетичного зовнішнього вигляду будинку. Про це йдеться в матеріалі КиївВласть.

Голова комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський попросив директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Свистунова перевірити законність розміщення надбудови на даху історичної будівлі по вул. Софіївській, 1 у Шевченківському районі Києва.

Депутат повідомив, що до нього звернулися мешканці цього будинку, стурбовані проведенням будівельних робіт на даху історичної будівлі, розташованого на території охоронної зони Софійського собору.

Будинок побудований в стилі радянського необароко, його головний фасад виходить на Майдан Незалежності. «Будівля формує архітектурний вигляд головної площі країни, має велике містобудівне значення», – зазначив депутат.

За його словами, вказаний житловий будинок 1955 року побудови запропонований до внесення в список недавно виявлених пам’яток архітектури, історії, науки і техніки.

Бродський нагадав, що з 2019 року на даху будинку ведуться будівельні роботи – зведена надбудова, яка псує зовнішній вигляд фасаду історичної будівлі і головній площі країни.

«Нещодавно невідомими особами було розпочато будівництво на даху даного будинку другий прибудови з іншого боку від арки, що може привести до руйнування конструкції даху будинку», – йдеться в депутатському зверненні.

За інформацією Бродського, у внутрішньому дворі будинку накопичується сміття і будівельні матеріали, що створює незручності для його жителів. Неодноразові звернення громадян до контролюючих та правоохоронних органів результату не принесли.

«Невідомі особи, які контролюють будівництво, постійно загрожують життю і здоров’ю жителів», – повідомив депутат.

Бродський попросив керівника Департаменту містобудування та архітектури КМДА після проведення перевірки вжити заходів для відновлення конструкції даху і естетичного зовнішнього вигляду історичної будівлі по вул. Софіївській, 1.

Теги:

Розказуємо про знижки та спецпропозиції на липень 2021. ЖК CRYSTAL RESIDENCE В ЖК CRYSTAL RESIDENCE от Строй Сіті Development діє знижка 30% на …

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно сімох осіб за підозрою у незаконній порубці лісу, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, …

Статьи по теме
Новини
Який відсоток заявок за програмою «єОселя» завершується реальними угодами? Опитування забудовників

Станом на березень 2024 року вже понад 8,4 тисячі українських родин придбали власне житло за програмою єОселя на більш, ніж 13 млрд грн, такі…

29 / 03 / 2024

Новини
На Київщині підрядник заволодів понад 350 000 грн під час робіт з будівництва укриття

На Київщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану. Як…

29 / 03 / 2024

Новини
У Макарові триває капремонт житлової п’ятиповерхівки

У Макарові капітально ремонтують багатоквартирний житловий будинок на 30 квартир. Будівля була пошкоджена навесні 2022 року під час бойових дій на території Київської…

29 / 03 / 2024

Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024