Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

На вулиці Микільсько-Слобідській з’явиться парк

19.11.2021

3м2 Редактор

Київська міська рада планує викупити земельну ділянку на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку у Дніпровському районі. Площа земельної ділянки складає 1,48 92 га.

Рішення про викуп ділянки було прийняте 18 листопада на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Рішення підтримали 85 депутатів. Про це повідомила Київська міська рада.

У Київраді зазначили, що необхідність прийняття цього рішення обумовлена стійким громадським спротивом щодо забудови земельної ділянки.

«Депутатський корпус підтримує ініціативи киян та приймає рішення щодо можливого створення довгоочікуваного парку. У Дніпровському районі має з’явитися нова озеленена територія загального користування для відпочинку та дозвілля громадян. Ми маємо збільшувати кількість сучасних зелених просторів у всіх районах Києва, адже парки та сквери мають бути у пішій доступності для кожного», – розповів депутат Київради Андрій Странніков.

Викуп ділянки допоможе створити парк відпочинку для киян та унеможливити незаконну забудову ділянки, адже це територія зелених насаджень загального користування.

«Враховуючи великий суспільний резонанс необхідно негайно прийняти рішення щодо врегулювання ситуації. Міська влада сприяє підвищенню рівня благоустрою та озеленення територій у Києва», – наголосила депутатка Аліна Михайлова.

Депутатка додала, що у разі згоди власника земельної ділянки на переговори щодо умов викупу ділянки для суспільних потреб буде визначено викупну ціну, забезпечено проведення експертної грошової оцінки, а також вчинено інші передбачені чинним законодавством дії.

Новини забудовників Забудовник підготував для покупців цікаві пропозиції, які будуть діяти до кінця листопада. Авеню 42 • 14,16 поверх за ціною поверху 4 у будинку …

КМДА дозволила знести Палац культури імені Корольова на вулиці Василенка, 15а для будівництва нового концертного залу корпорації Roshen. Про дозвіл на нове будівництво на місці …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024