Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Поліція підозрює забудовника ЖК «Міністерський» в махінаціях з квартирами

04.11.2019

3м2 Редактор

У Києві назріває черговий будівельний скандал: близько 200 інвесторів ЖК «Міністерський» (по вул. Кондратюка, 3, 5 і 7) ризикують залишитися без куплених ними квартир.

В даний момент замовник будівництва – ПрАТ «Енергополь Україна» – не допускає генпідрядника на будівельний майданчик четвертої черги житлового комплексу. Справа з будівництвом розслідує Нацполіція – частина квартир у всіх чергах ЖК «Міністерський» була заарештована судом.

Як стало відомо KиївВласть, визначенням від 4 жовтня 2019 року Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на ряд квартир і нежитлових приміщень в ЖК «Міністерський» (справа № 752/20622/19).

26 квітня 2019 року в ЕРДР Головним управлінням Націполіціі Києва було внесено відомості про відкриття кримінального провадження № 12019100050003152 за ознаками злочину, передбаченого ч.4. ст. 190 КК України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Все почалося з того, що 23 квітня 2019 року в Оболонське районне відділення Нацполіціі Києва надійшла заява від громадянина за фактом шахрайських дій в особливо великих розмірах.

В матеріалах справи повідомляється, що цей громадянин у 2018 році уклав інвестиційний договір з ТОВ «Компанія з управління активами «Імідж Фінанс», розташованому за адресою: Київ, вул. Кондратюка, 5, з метою придбати квартиру в ЖК «Міністерський». При цьому, в умовах договору було зазначено, що будівництво вищевказаного комплексу буде завершено в другому кварталі 2018 року, а саме – в червні.

Після закінчення зазначеного терміну забудовник в усній формі повідомив інвестору, що будівництво ЖК «Міністерський» вчасно завершити неможливо, і терміни будівництва були продовжені до четвертого кварталу 2018 року, а саме – до грудня місяця.

«Приблизно через півроку він разом з ініціативною групою, до якої входять інші інвестори, зустрілися з директором замовника будівництва (ПрАТ” Енергополь Україна “), який в письмовій формі, а саме у вигляді гарантійного листа від 26 листопада 2018 року, повідомив, що ЖК “Міністерський” буде добудовано і введено в експлуатацію, а квартири будуть передані інвесторам у власність в травні 2019 року », – йдеться в матеріалах справи.

В даний час ЖК «Міністерський» недобудований, ПрАТ «Енергополь Україна» не вклалось в терміни, які були вказані в гарантійному листі. Інвесторам в усній формі були вказані чергові терміни здачі ЖК – четвертий квартал 2019 року.

В матеріалах справи повідомляється: нещодавно інвесторам стало відомо, що ПрАТ «Енергополь Україна» не допускає на будівельний майданчик генерального підрядника – ТОВ «Будакс». На думку заявників, це ставить добудову ЖК «Міністерський» під сумнів. Також, їм стало відомо, що ПрАТ «Енергополь Україна», продовжує продавати квартири в ЖК «Міністерський», хоча дома повністю профінансовані інвесторами, і це дає підстави вважати, що квартири в будинках реалізуються повторно.

Середня вартість квартир в новобудовах Києва, в жовтні 2019 року склала 27021 грн / кв.м. Щодо вересня середня вартість зменшилася на 0,2%, при показнику похибки …

Зараз проходить конкурс на заміщення посади голови Державної архітектурної будівельної інспекції. За його результатами буде прийнято рішення щодо очільника ДАБІ, а після цього буде проведене …

Статьи по теме
Новини
Який відсоток заявок за програмою «єОселя» завершується реальними угодами? Опитування забудовників

Станом на березень 2024 року вже понад 8,4 тисячі українських родин придбали власне житло за програмою єОселя на більш, ніж 13 млрд грн, такі…

29 / 03 / 2024

Новини
На Київщині підрядник заволодів понад 350 000 грн під час робіт з будівництва укриття

На Київщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану. Як…

29 / 03 / 2024

Новини
У Макарові триває капремонт житлової п’ятиповерхівки

У Макарові капітально ремонтують багатоквартирний житловий будинок на 30 квартир. Будівля була пошкоджена навесні 2022 року під час бойових дій на території Київської…

29 / 03 / 2024

Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024