Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Рада дала добро на закон про ринок землі

13.11.2019

3м2 Редактор

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178–10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Ініціатором законопроєкту № 2178 був Кабінет міністрів. Нардепи подали 10 альтернативних проєктів закону. Засідання почалося із затримкою, бо депутати від «Батьківщини» та «Опозиційної платформи — За життя» блокували президію та трибуну.

Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофію Милованову довелося представляти урядовий проєкт закону під крики «Ганьба!» і в оточенні противників.

«Опозиційна платформа — За життя» пропонувала власний законопроект про продовження мораторію на продаж землі та всеукраїнський референдум.

Нардеп зі «Батьківщини» Іван Кириленко закликав спікера ВР Дмитра Разумкова відмовитися вести засідання і порівняв засідання 13 листопада із прийняттям диктаторських законів 16 січня 2014 року.

Разумков відповів, що закони 2014 року обмежували права громадян на противагу законів про ринок землі, які права громадян розширюють.

Проти ринку землі також виступала лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. За її словами, у пропонованому законі не урегульовано питання про продаж землі українцям із подвійним громадянством.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук зазначив:  «13 листопада — день, який увійде в історію України. Народні депутати проголосували за лібералізацію українського ринку землі. Закінчується епоха, де народу — мораторій, а «своїм людям» — усе. Нарешті ми можемо здійснити перехід від феодалізму до реальних ринкових відносин, як повноцінна, розвинута країна. Українці мають право вільно розпоряджатися своїм майном! Дякую колегам-депутатам за підтримку!».

Відповідне рішення на засіданні Верховної Ради 13 листопада підтримали 240 народних депутатів.

Зелена гілка метро в Києві — це Сирецько-Печерська лінія. Це «наймолодша» лінія Київського метрополітену. Ми зібрали деякі цікаві за своєю концепцією ЖК, які будують поруч …

Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація за ініціативи громадської ради проводить консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення щодо функціонування на території Дарницького району міста Києва сміттєспалювального заводу …

Статьи по теме
Новини
«Інтергал-Буд» може взяти на добудову житлові комплекси «Київміськбуду»

Компанія «Інтергал-Буд» потенційно готова взятись за добудову проблемних об’єктів у портфелі «Київміськбуду», повідомила Forbes Ukraine комерційна директорка Анна Лаєвська. Однак такі проєкти…

29 / 03 / 2024

Новини
єОселя. До програми державної іпотеки приєднався восьмий банк

Банк «Кредит Дніпро» Олександра Ярославського уклав генеральну угоду з компанією «Укрфінжитло» про приєднання до програми іпотечного кредитування єОселя. Про це повідомили їхні пресслужби….

29 / 03 / 2024

Новини
Який відсоток заявок за програмою «єОселя» завершується реальними угодами? Опитування забудовників

Станом на березень 2024 року вже понад 8,4 тисячі українських родин придбали власне житло за програмою єОселя на більш, ніж 13 млрд грн, такі…

29 / 03 / 2024

Новини
На Київщині підрядник заволодів понад 350 000 грн під час робіт з будівництва укриття

На Київщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану. Як…

29 / 03 / 2024