Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Розвиток інфраструктури житлового комплексу «Озерний Гай Гатне». Що зроблено та що планується зробити?

15.06.2021

3м2 Редактор

Новини забудовників

Розвиток інфраструктури житлового комплексу «Озерний Гай Гатне» як один з пріоритетних напрямків діяльності компанії «Інтергал-Буд».

Житловий комплекс «Озерний Гай Гатне» — наймасштабніший проєкт будівельної компанії «Інтергал-Буд», який зводиться на території села Гатне, що поряд з Києвом. На 48 га побудують 47 будинків з розвиненою інфраструктурою: величезна зелена територія, озера з лебедями та пляжами, велосипедні доріжки та спортивні майданчики, альтанки для відпочинку тощо. На перших поверхах будинків запрацюють об’єкти соціально-побутової сфери, а з 1 вересня тут відкриє свої двері новенький дитячий садочок з початковою школою. Наразі заселені 7 будинків комплексу, в яких проживають понад 1 000 мешканців.

Поява такого великого будівельного проєкту у селищі не могла пройти непоміченою. Перш за все односельців цікавили питання щодо навантаження території новими користувачами побутової сфери, шкіл, садочків тощо. Постало й питання водопостачання та водовідведення нових будинків, позаяк у Гатному немає централізованої каналізації.

Розв’язання усіх цих питань взяла на себе компанія-забудовник у співпраці з сільською радою. Не залишилися байдужими й мешканці комплексу — вони створили активну групу, яка бере участь в обговореннях та зустрічах.

За перші роки було розв’язано чимало питань, наприклад, вже цієї осені тут почне працювати дитячий садочок з початковою школою, на перших поверхах будинків з’явилися магазини, кав’ярні, салон краси тощо, незабаром тут з’явиться великий мережевий супермаркет та спортивний клуб. Мешканці комплексу, які не мають авто, отримали можливість добиратися до столиці маршрутним таксі, яке курсує від центрального входу в комплекс до метро «Теремки». А власники електрокарів отримали власну зарядну станцію.

Звичайно, попереду ще багато роботи й найголовніше з питань — будівництво каналізації, якою, до речі, зможуть користуватися не лише мешканці житлового комплексу, а й інші мешканці села. Саме проведення каналізації було найважливішим питанням і вже влітку 2021 року почнеться її будівництво. Про це розповіла Анна Лаєвська, комерційний директор компанії «Інтергал-Буд» на черговій зустрічі з мешканцями комплексу та сільським головою Олександром Паламарчуком, яка відбулася 4 червня.

«Проєкт масштабний, затратний та надзвичайно важливий для села та мешканців комплексу» — зазначила Анна Лаєвська — «І саме завдяки співпраці з сільською радою та мешканцями Гатного нам вдалося узгодити всі нюанси та запустити у роботу цей проєкт».

Говорили на зустрічі й про соціально-побутову інфраструктуру комплексу. Анна Лаєвська наголосила, що будуть повністю виконані заявлені раніше зобов’язання за соціальними та комерційними об’єктами на території.

«Сьогодні ми розглядаємо питання щодо збільшення кількості об’єктів, на який є підвищений попит. Ведемо перемовини з аптеками, медичними установами, аби ті на пільгових умовах оренди зайшли в комплекс» — повідомила присутнім Анна Лаєвська.

Ще одна гарна новина — наразі ведуться переговори з селищною радою стосовно можливості побудувати більшу кількість паркінгів різного типу для покриття все більшого попиту на машино-місця. Отже, питання з комфортним зберіганням автомобілів незабаром буде розв’язане.

Дорога біля майбутньої станції метро «Мостицька» дозволить огородити будівельний майданчик, весь вестибюль станції, вентиляційний вузол і навіть шмат односвода з платформою.Про це у Facebook написав експерт …

У Києві почали реконструкцію кінотеатру «Братислава», який розташований на вулиці Олександра Архипенка, 5, що на Оболоні, повідомляє Київрада. Загальна вартість робіт складає 96 мільйонів гривень. Але у 2021 році на реконструкцію виділили тільки 7 мільйонів. …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024