Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Суд не знайшов провини КМДА в зупинці будівництва ЖК «Деміївський квартал»

28.07.2020

3м2 Редактор

Окружний адміністративний суд Києва відмовився визнати протиправною бездіяльність КМДА і зобов’язати її завершити будівництво ЖК «Деміївський квартал» на вул. Ракетної, 24.
Позов до суду подали два власники квартир в цьому ЖК. Попередні договори купівлі-продажу вони уклали з ТОВ «СБ ЛТД». Громадяни заявили, що не отримали квартири у зв’язку з невведенням будинків в експлуатацію і зупинкою будівельних робіт.

Квартири позивачі купили в червні 2014 року і лютому 2015 г. «СБ ЛТД» стало замовником будівництва на цих ділянках, які з 2007 р орендувало ТОВ «Техенерго». Надалі компанія уклала договір з ТОВ «Укргорстрой холдинг», яке повинно було добудувати житловий комплекс, передають «Наші гроші».

У 2019 р позивачі звернулися до КМДА з проханням вирішити питання добудови «Деміївського кварталу» і введення добудованих корпусів в експлуатацію без залучення додаткових коштів інвесторів. Чиновники повідомили, що на об’єкти було накладено арешт в рамках кримінального провадження. Будинки були передані в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

У Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА повідомили, що у вересні 2019 р звернулися до президента і прем’єр-міністра з проханням доручити відповідним міністерствам та іншим органам забезпечити підготовку законопроекту про врегулювання ситуації, пов’язаної з довгобудами.

Звернувшись до суду, інвестори стверджували, що дії КМДА не були спрямовані на завершення будівництва ЖК, що є проявом протиправної бездіяльності.

Розглянувши справу, суд відмовив у задоволенні позову. Суд звернув увагу на дві обставини. По-перше, в жовтні 2017 р Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва скасував реєстрацію декларацій про початок проведення будівельних робіт і про готовність до експлуатації об’єктів на вул. Ракетної, 24, виданих в 2016 р. Це рішення ДАБК є чинним. По-друге, на об’єкт було накладено арешт в кримінальному провадженні.

Суд прийшов до висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог, оскільки КМДА фактично вживає всіх заходів для вирішення проблеми з цим об’єктом незавершеного будівництва.

Теги:

В Україні протягом II кварталу 2020 року уклали 139 661 угод з нерухомістю. Про це свідчать дані Міністерства юстиції щодо операцій з нерухомим майном. Згідно з даними міністерства, з квітня по червень 2020 року в Україні …

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати повернули статус території зелених насаджень загального користування земельним ділянкам у парку відпочинку Протасів Яр, що в Солом’янському районі. Рішення підтримали 74 депутати …

Статьи по теме
Новини
У Макарові триває капремонт житлової п’ятиповерхівки

У Макарові капітально ремонтують багатоквартирний житловий будинок на 30 квартир. Будівля була пошкоджена навесні 2022 року під час бойових дій на території Київської…

29 / 03 / 2024

Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024