Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Суд підтримав киян, які виступають проти забудови Совських ставків

25.03.2021

3м2 Редактор

24 березня Касаційний господарський суд виніс рішення на користь громади, яка виступає проти забудови нижнього каскаду Совських ставків у Голосієвському районі Києва. Про це повідомив депутат Костянтин Богатов.

Суд підтримав вимогу прокуратури повернути в апеляцію справу щодо розірвання договору оренди території нижнього каскаду Совських ставків з фірмою «Господарник», уточнює LIGA.net. Це проміжна перемога – далі справу розглядатиме по суті апеляційна інстанція.

«Господарник» – компанія з орбіти впливу київського депутата від «Європейської Солідарності» Ігоря Баленка, ексвласника мережі «Фуршет». Вона отримала ділянку площею 19 гектарів в оренду 13 років тому, за мерства Леоніда Черновецького.

Забудовник стверджує, що планує збудувати на Совських ставках вісім багатоповерхових будинків. Площа плями житлового комплексу, за словами самого Баленка, становитиме три гектари. За договором оренди, орендар мав почати будівництво протягом трьох років, але наразі ще нічого не збудовано.

У 2018 році Департамент містобудування та архітектури КМДА оприлюднив проект детального плану забудови території Совських ставків, розроблений «Проектними системи ЛТД» Андрія Миргородського. Як стверджують активісти, за цим проєктом передбачається будівництво двох десятків багатоповерхівок, а з 11 ставків нижнього каскаду залишається лише два великих водоймища та два маленьких.

Громада нарікає, що забудова не лише знищить зелену зону, але й спричинить проблеми з транспортом й, зокрема, навантаження на проспект Лобановського, а також збільшить навантаження на соціальну інфраструктуру та рівень шуму.

Натомість активісти вимагають створити парк на нижньому каскаді Совських ставків та облаштувати каналізації у мікрорайонах Ширма та Совки, звідки зараз рідки побутові відходи потрапляють в одну з водойм.

У Києві на Трухановому острові буде запроєктовано, а згодом і побудовано, вело-пішохідний променад вздовж берегової лінії Дніпра. Як розповів заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, завдяки розподіленню автомобільного і велопішоходного потоків Труханів острів …

Які ж конкретні рішення проєкту Генерального плану щодо створення/відновлення/реструктуризації зон відпочинку біля водоймищ? Про це написав директор Інституту Генерального плану міста Київ Сергій Броневицький. …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024