Онлайн-журнал про новобудови Києва та області


У Гостомелі розвертається конфлікт навколо будівництва модульного містечка

17.11.2022

3м2 Редактор

Суд задовольнив клопотання власника ділянки (ТОВ “Вітрувія”) та зобов’язав ДБР зареєструвати кримінальне провадження щодо протиправних дій місцевої поліції. Про це пише Стопкор.

27 вересня 2022 року представники компанії “Вітрувія” подали заяву до Державного бюро розслідувань з проханням порушити кримінальну справу щодо протиправних дій працівників Бучанського управління поліції.

Як раніше повідомлялося, раніше голова Гостомельської ВА видав розпорядження щодо встановлення тимчасового модульного містечка, але на території приватної земельної ділянки, яка знаходиться у користуванні ТОВ “Вітрувія”.Після цього компанія “Автомагістраль-Південь” розпочала будівельні роботи.

По словам представників ТОВ “Вітрувія” це призвело до часткового знищення недобудованих будинків, 130 квартир у яких, в рамках угоди укладеної з колишнім головою Гостомельської селищної ради, мають статус соціального житла для постраждалих.

На місце приїхали працівники Бучанського управління поліції, проте замість того, щоб припинити незаконні дії, почали перешкоджати роботі працівників охоронної компанії “Фенікс”. Також представники місцевої поліції залучили спецрозділ КОРД для залякування працівників охоронної компанії.

У зв’язку з цим, ТОВ “Вітрувія” звернулося до ДБР з проханням притягнути винних до відповідальності.

Оскільки Державне бюро розслідувань не відреагувало у встановлений законом строк, адвокатом ТОВ “Вітрувія” була подана скарга до районного суду.

8 листопада 2020 року слідчий суддя Шевченківського районного суду задовольнив скаргу на бездіяльність уповноваженої особи Державного бюро розслідувань та зобов’язав ДБР внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення і розпочати досудове розслідування.

Фонд енергоефективності запускає програму «Віднови ДІМ», відповідне розпорядження Кабміну № 1015-р від 11 листопада опубліковано на урядовому порталі. Як зазначається в тексті розпорядження, Фонд енергоефективності може провадити діяльність із реалізації програм у житловому секторі, …

Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024