Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

У КМДА розповіли, що буде з музеєм на Поштовій площі

05.07.2021

3м2 Редактор

Останнє рішення Київради щодо старовинного міста, знайденого під Поштовою площею, має важливе значення для збереження пам’ятки.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

«19 травня на засіданні Київської міської ради було прийнято рішення про створення тимчасової контрольної комісії для здійснення контролю за забезпеченням надійності та безпечності об’єкта незавершеного будівництва на Поштовій площі.
Будуть проведені технічні обстеження всіх навколишніх об’єктів – від конструкції площі до транспортної інфраструктури, щоб забезпечити створення музею, який гармонійно впишеться у міське середовище. Це дозволить зберегти цінне минуле столиці, що є дуже важливим для посилення національної єдності», — повідомив Юрій Тацій.
Він зазначив, що йдеться про ділянку, що знаходиться біля Храму Різдва Христового. У 2015 році під час підготовчих робіт для будівництва ТРЦ компанія «Хенсфорд-Україна» виявила низку археологічних знахідок. Під час робіт вдалося «розкопати» квартал старовинного міста XI-XII століть, різні монети, посуд, прикраси і навіть князівські печатки. 

«Київські активісти почали виборювати можливість створення на Поштовій площі музею, в якому можна буде розмістити знайдені артефакти. Однак забудовник наполягав на добудові центру з виділенням окремого приміщення під музей», — зазначив Юрій Тацій. 

2018 року Київрада таки ухвалила розірвання інвестиційного договору з інвестиційною компанією. 

«Незважаючи на погрози забудовника звернутися до Високого суду Лондона та оскаржити рішення, рада при КМДА ухвалила документи для надання ділянці статусу пам’ятки археології, історії і містобудування. Вже 2019 року Кабмін затвердив створення пам’ятки археології та історії національного значення під назвою «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва», — додав Юрій Тацій. 

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої групи з числа керівників Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за фактом …

Правоохоронці виявили та заблокували протиправну схему виведення з державної власності земель лісового фонду. Про це повідомляє СБУ. Організатори схеми планували вкрасти у держави 50 гектарів лісу та …

Статьи по теме
Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024

Новини
ДІАМ подала до суду через порушення біля Солом’янського парку

Державна інспекція архітектури та містобудування України звернулася до суду через порушення на обʼєкті за адресою вул. Шаповала, 1-3, де поруч із Солом’янським…

28 / 03 / 2024