Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

ru

Кабмін прийняв постанову про соціальне житло: що зміниться

20.02.2020

3м2 Редактор

Кабінет міністрів України прийняв постанову про соціальне житло, яка має зробити більш доступним житло цього типу. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Вносяться зміни до Порядку визначення опосередкованої вартості оренди житла. Згідно з діючими нормами, ця величина визначається на підставі щомісячних даних про мінімальний розмір плати за оренду квадратного метра кімнати в гуртожитку.

На сьогодні моніторинг даних показує істотну різницю в ціні оренди ліжко-місця в гуртожитку (570 гривень) і кімнати/квартири (від 3000 і 5 900 гривень відповідно).

Таким чином, при доході в розмірі мінімальної зарплати (4 723 гривні) або мінімальної пенсії (1 638 гривень) при визначенні опосередкованої вартості оренди на підставі даних щодо квадратного метру кімнати в гуртожитку такі особи позбавлені права стати на соціальний квартирний облік. Одночасно їх дохід не дозволяє орендувати кімнату/квартиру або будинок.

Тепер особи, які потребують соціального захисту та мають недостатній для придбання або оренди житла дохід, зможуть стати на соціальний квартирний облік та надалі отримати соціальне житло.

Кого торкнуться зміни

Зміни торкнуться тих, для кого соціальне житло є єдиним місцем проживання і чий середньомісячний дохід нижче величини опосередкованої вартості оренди житла та прожиткового мінімуму.

В основному це діти-сироти; особи з інвалідністю; люди, чиє житло визнано непридатним для проживання; багатодітні сім’ї та молоді; пенсіонери; переселенці, чиє житло зруйноване внаслідок збройної агресії Росії.

КО «Київзеленбуд» запрошує до обговорення передпроєктних концептуальних архітектурних рішень щодо капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського, які триватимуть до 1 березня, передає прес-служба КМДА. У повідомленні зазначається, що Голосіївський …

Депутати Київської міської ради підтримали розірвання укладеного з ТОВ «Фірма «Сула» у 2006 році договору оренди землі на Андріївському узвозі, 33/6. Як передає УНІАН, рішення було прийнято під час …

Статьи по теме
Новини
В Ірпені триває капремонт ще однієї багатоповерхівки

В Ірпені триває капітальний ремонт багатоповерхівки по вул. Полтавська, 61, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф в Україну. Про це…

28 / 03 / 2024

Новини
Нове житло для переселенців планують побудувати на Кіровоградщині

Новини регіонів Житло для переселенців буде побудовано коштом міжнародних партнерів в Кропивницькому, а також в Суботцівській сільській громаді. Проєкт реалізує Українська освітня платформа….

28 / 03 / 2024

Новини
Понад 40% кандидатів, які подали заявки і обрали банк в Дії, отримали кредити за програмою єОселя

З початку роботи державної доступної іпотечної програми єОселя у застосунку Дія було оброблено понад 620 тисяч заявок. Це сумарна кількість заявок, поданих в сім банків-партнерів програми — Ощадбанк,…

28 / 03 / 2024

Новини
Додаткова знижка 2% на нерухомість від «Інтергал-Буд» для військових та медиків

Новини забудовників Компанія «Інтергал-Буд» пропонує додаткову знижку у розмірі 2%, якою можуть скористатись військові та правоохоронці (всіх родів військ та…

28 / 03 / 2024